Gyros

Ingredienser:

  • 1kg eller större benfri fläskkarre
  • 1 kivi
  • minst 1 dl grillkrydda/kg kött
  • olja
  • citron/citrosaft
  • spiskummin

Sås

  • majonäs
  • creme fraiche
  • Kryddor….ta va du gillar. Paprika, salt, peppar eller färdigköpt kebabkrydda blir bra.

1. Skär karr’en i tunna skivor. Lättast är om den varit frusen å fortfarande e lite frusen i mitten.

Karre

2. Dela skivorna i mindre bitar, den storlek du gillar.

DSC_0079

 

3.  Blanda köttet med grillkrydda, citronsaft och olja och lägg i en påse å ställ i kylskåp i ett dygn. Eller den tiden du har.. Men minst över natten.

DSC_0084

 

4. Hacka kivi å blanda med köttet i påsen. Låt stå i ca 15 min.

5. Stek köttet i olja/smör i omgångar, och låt svalna ca 30 min. Kommer bli mycket vätska när du steker men det blir bra när man gjort steg 6.

DSC_0086

6.  Stek köttet igen på hög värme så den får fin stekyta.

Sås.

Blanda majonäs och creme fraiche efter tycke å blanda i kryddor. Låt stå en stund .